Garα-garα Hαl Ini, Kesihatan Shuib Terjejαs

Pelawak negara Shuib Sepahtu menga.kui bahawa dirinya masih lagi su.kar untuk meneruskan kehidupan setelah pemer.gian isteri tercinta hampir tiga bulan yang lalu akibat Covid-19.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berasa sangat bersyukur apabila melihat keadaan anaknya yang masih terka.wal e.m.o.s.i.

“Saya a.k.u.i kesu.karan yang saya hadapi sepanjang bergelar bapa tunggal ini adalah emo.si. Saya rasa itu yang paling su.sah untuk saya.”

“Saya tengok anak-anak saya, Alhamdulillah e.m.o.s.i mereka terka.wal tapi saya berbeza sebab saya buat hampir semua benda dengan Sarah.”

“Jadi bila dia tiada, saya tak rasa hilang separuh, sebaliknya hilang hampir semua. Maksudnya, dari segi kerjaya dan juga perniagaan sebab kami selalu kongsi banyak perkara,” luah Shuib.

“Kalau ada ma.sa.lah dalam bisnes atau pe.ri.ba.di, saya rujuk pada dia dan begitu juga dengan dia. Jadi bila dia tiada, saya tak tahu mahu rujuk pada siapa”.

Allahyarham Siti Sarah telah menghem.buskan na.fas terak.hirnya pada 9 Ogos yang lalu jam 5.13 pagi di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Kuala Lumpur.

Ar.wah Siti Sarah telah menjalani pembe.dahan bagi mengeluarkan bayi lelaki yang berusia 8 bulan ketika didalam kandungannya. Bayi lelaki tersebut telah diberi nama Ayash Affan.

Hasil daripada perkahwinan Shuib dan ar.wah Siti Sarah mereka dikurniakan empat orang anak iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6 dan Ayash Affan.

Setiap hari Isnin dan Jumaat Shuib telah menziarahi ku.bur isterinya untuk berkongsi pera.saan. Dedah Shuib lagi dia memerlukan masa untuk berehat dan hampir 5 bulan Shuib tidak masuk ke pejabat.

“Sampai sekarang, bila saya ada ma.sa.lah, saya tak cakap dengan orang, walaupun dengan mak atau mentua saya, saya hanya boleh pergi ke ku.bur dan berkongsi dengannya”.

“Disebabkan itu, setiap minggu saya akan berjumpa doktor pe.ri.ba.di yang menjaga Sarah dulu, untuk meme.riksa kesihatan saya”.

“Lebih kurang pakar psi.kia.tri, ia juga bagi memastikan kesihatan men.tal saya. Sebab kesihatan men.tal ini berkait rapat juga dengan emo.si dan badan kita.

“Tapi saya bersyukur saya ada keluarga yang sangat baik, yang membantu menjaga anak-anak saya,” ujarnya.

Sumber:

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar Utama, Shuib (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Shuib (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *