Tular Dengan Perbuatan Pijαk Duit, Pesanan Melucukan Aeril Zafrel Kepada Iqbal Cμri Tumpuan Netizen

Baru-baru ini tular video memaparkan usahawan sensasi, Ahmad Iqbal Zulkifli memijak wang kertas di atas lantai sekaligus mengundang kec@man dan kemar@han netizen.

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon Aeril Zafrel yang bersel0r0h memuat naik status di Twitter, lebih baik ‘mem1jak’ Iqbal berbanding duit.

Perkongsian Aeril itu mendapat pelbagai reaksi netizen yang bersetuju dengan pelakon berkenaan meskipun hanya sekadar gurauan.

Malah, ada yang meninggalkan komen sind1ran berbunyi,” “Sebu.ruk mana pun Iqbal, sej@hat mana pun dia, tolonglah kita sebagai manusia janganlah bersikap terlalu lembut dalam memak1. Kalau nak mak1, mak1 betul-betul,” tulis netizen itu.

Terdahulu, Iqbal menjelaskan wang kertas yang bertebaran di atas lantai itu hanyalah wang p@lsu. Katanya lagi, tidak mungkin dirinya sebegitu d@ngkal hanya kerana dilihat mem1jak wang.

“Saya masih tahu batas adab. Masih tahu menilai baik dan bu.ruk. Ketika itu, kami semua mahu cepat kemaskan studio. Oleh sebab terlalu banyak kertas bertaburan, saya dengan selamba cepat-cepat kemaskan menggunakan kaki. Tanpa terfikir ia dirakam dan kebetulan hanya muka saya seorang terpapar.

“Tiada daya saya untuk berkata lebih kerana video itu telah tersebar dan menjadi bahan h1n@an orang. Saya maafkan bagi yang menyebarkan kerana visualnya memang tampak seolah-olah saya manusia tidak waras. Saya hanya berserah,” katanya

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan gambar utama: Rotikaya

[2] Gambar-gambar lain: Kosmo Online

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *