“Tolong Hormat Industri Muzik kita..”- Azmeer Titip Kata-kata Padu Buat Iqbal?

Melihatkan situasi dimana semakin ramai usahawan tempatan kini bergelar penyanyi untuk tujuan publisiti mur@han, komposer Dr. Azmeer memberi peringatan tidak sewenangnya memper.le.keh.kan industri muzik tanah air.

Menurut Azmeer, jika tidak memiliki bakat menyanyi, lebih baik lupakan sahaja hasrat untuk memeriahkan industri dengan produk yang tidak berkualiti. Malah, Azmeer turut mencadangkan perkara itu perlu dipantau agar ianya tidak terus me.la.rat.

“Biarlah orang yang betul-betul berbakat dan mempunyai usaha untuk menjadikan industri ini sebagai punca rezeki untuk ceburkan diri. Kalau buat single untuk tujuan mengk0.mer.si.alkan nama atau produk perniagaan, nasihat saya, tolong berhenti,” katanya.

Kata Azmeer lagi, budaya usahawan bergelar penyanyi demi publisiti akan mem.bu.nuh dan menghan.curkan industri kalau dibiarkan terus ber.la.ru.tan.

“Orang takkan pandang industri seni muzik sebagai satu pekerjaan yang serius. Kalau dibiarkan mereka (usahawan g1la glam0r) terus ‘pr0pa’ buat muzik atas nama pub.li.si.ti, han.cur masa depan industri kita.

“Kalau mereka nak menyanyi, tiada masalah. Silakan tapi tolong jangan ada niat nak memper.le.kehkan bidang ini untuk tujuan publisiti mu.ra.han produk jualan mereka. Tolong hormat industri muzik kita,” ujarnya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

Rujukan dan gambar utama: Rotikaya

Gambar-gambar lain: Beautifulnara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *