Belum Lagi Melancarkan MV ‘Hujan’, Kali Ini Iqbal Merancang Nak Nyanyi Dekat AJL Pula

Belum lagi dita.yang.kan single pertamanya kepada umum Iqbal atau nama sebenarnya Ahmad Iqbal Zulkefli telah memasang n.i.a.t untuk ber.ak.si di pentas-pentas besar seperti Anugerah Juara Lagu (AJL).

Iqbal yang baru berumur 27 tahun itu berkata dia ber.ta.ruh melalui lagu Hujan selain paduan vokal yang baik mampu untuk bersa.ing di pentas berprestij itu.

Tambah Iqbal lagi, “Sekiranya ada rezeki untuk ke AJL saya okay je. Tidak la rasa tergu.gat sangat sebab suara saya ketika menyanyi live dan rakaman tak ja.uh beza pun”.

“Tapi semestinya kena ada perse.diaan yang rapi, saya perlu lebih banyak latihan kalau ada rezeki ke AJL nanti”.

“Saya sedar diri dan saya tidak la mahu berla.gak, tapi kalau ada rezeki ke AJL apa salahnya. Namun saya tetap hor.mat orang la.ma dan a.k.u.i saya masih belajar,” katanya lagi.

Hujan merupakan hasil ciptaan Eric Fuzi dari kumpulan Floor 88 dan bakal dita.yangkan menerusi saluran YouTube Rusa Music pada petang Isnin.

Dikatakan, lagu ini di il.hamkan dari penga.laman pe.ri.ba.di Iqbal yang terdahulu. Iqbal a.kui bahawa dia berde.bar-de.bar menunggu reak.si para penonton.

Iqbal dikatakan sangat berpuas hati akan hasil dan pencapaian semua pihak dalam menjayakan lagu ini.

“Perasaan berde.bar bercampur dengan t.e.r.u.j.a. Banyak persoalan timbul dalam fikiran saya… r.i.s.a.u jika ada ce.mu.han dan ma.kian”.

“Perkara ini baru bagi saya, saya tak tahu apa ko.men dan rea.ksi orang industri terhadap saya”.

“Kadang-kadang pula saya rasa nak ba.las den.dam, nak buktikan saya boleh buat yang terbaik dan bukan d.r.a.m.a semata-mata,” tambahnya.

Iqbal berharap semoga para pendengar memberinya peluang untuk mewarnai industri muzik tanah air dengan bakatnya sendiri selain menjadikan lagu ini sebagai titik permulaan.

“Lagu ni berdasarkan penga.laman hidup saya. Saya pernah diha.lau diberhen.tikan kerja pada waktu hujan. Saya dibu.ang tanpa pertim.bangan.”Netizen boleh nilai sendiri sama ada ini adalah marketing produk saya atau tidak,” ujarnya.

Sumber:

[1] Rujukan, Mstar

[2] Gambar Utama, Ahmad Iqbal Zulkefli (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Ahmad Iqbal Zulkefli (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *