Upl0ad Gambar Berduα Dengan Asyraff Muslim, Didαkwα Kεcεwα Apabila Fizo Omar Kαhwin Lain, Kali Ini Mawar Karim Bersuαrα

“Tak sang.ka ia jadi isu pula..”Begitulah ungkapan usahawan popular, Mawar Karim, 32, yang meminta ma.af sekiranya tindakannya berkongsi gambar berdua dengan pelakon lelaki Ashraf Muslim melalui Instagram miliknya.

Bagi Mawar, gambar tersebut hanyalah kebetulan kerana dia terserempak dengan aktor lelaki terbabit secara tidak sengaja.

” Kami terserempak di rumah salah seorang teman di Jeddah. Ketika itu, saya baru sampai, manakala Ashraf sudah mahu beransur pul@ng.

” Jujurnya, saya tiada niat meng.gu.ris hati sesiapa. Lagipun, kami bu.kan baru kenal, se.ba.lik.nya sudah la.ma saling mengenali.

” Secara kebetulan, kami terserempak di tempat a.s.i.n.g, jadi saya mengambil peluang bergambar dengannya.

” Bagi menge.lak.kan s.a.l.a.h faham, saya sengaja meletakkan kapsyen tidak serius berbunyi ‘ana la thlatha’ yang bermaksud ‘saya bukan yang ketiga’, tetapi tidak sang.ka ia menjadi isu dalam kalangan warganet,” ujarnya

Melalui kata-kata tersebut, orang ramai memahami bahawa Mawar berkemungkinan tidak serius dan hanya ber.gu.rau dengan kapsyen terbabit.

Melalui komen, terdapat juga warganet yang menyoal mengapa pemilik jenama tudung Fareeda itu memuat naik foto bersama suami orang.

” Kenapa kongsi gambar dengan semua orang itu?” tanya seorang pengguna Instagram.

Jawapan Mawar: “Ada tuliskah d.0.s.a atau ke.sa.la.han saya muat naik gambar ini?”

Dalam pada itu, Mawar mem.bi.das kenyataan seorang warganet yang mengatakan dia sengaja memuat naik foto tersebut kerana Ia.par.kan per.ha.tian.

” Ini seorang lagi, apa yang s.a.l.a.h masa? Saya perlu minta kebenaran awak dulu ke untuk pergi ke mana-mana?

” Saya ada kerja di sini. Ya, hanya perlu per.ha.ti.an daripada Al.lah S.W.T. Sebab ini saya datang ke sini k.o.r.b.a.n ting.gal.kan anakanda buat pertama kali,” jawabnya.

Tambahan pula, foto bersama Ashraf dimuat naik Mawar kira-kira lima hari lalu menerima lebih seribu komen dengan pandangan yang menarik daripada warganet. Mawar bukanlah ke.ce.wa kerana Fizo kahwin lain.

Sementara itu, Mawar me.na.fi.kan pe.mer.gian.nya ke Tanah Suci Makkah bagi membawa hati atas per.ni.k4.han bekas sua.mi.nya, Fizo Omar dengan bekas pramugari, Fazeera Nazri Aziz, minggu lalu.

Namun, Mawar mengatakan dia berada di Jeddah atas urusan kerja dan perniagaan dan dalam masa yang sama itu juga digunakan untuk menunaikan umrah.

” P@t@h hati dan bawa diri? Saya bukan ber.hij.rah terus, sebaliknya ke Makkah atas urusan kerja. Buat kali pertama saya me.ning.gal.kan anak, Wan Maryam Wan Hafizol untuk tempoh la.ma dan pergi seorang diri.

Sambil bekerja menguruskan hal dunia, saya tidak men.yang.ka diberi peluang untuk muhasabah dan mendekatkan diri dengan Al.lah.

” Dari segi syarat, visa umrah memerlukan m.a.h.r.a.m. Tetapi, apa saya bersyukur ini satu bonus sangat berharga apabila berpeluang menunaikan umrah ,” katanya

Dahulunya, Mawar pernah mendirikan rumah tangga dengan Fizo pada November 2013, namun ber.ce.rai pada 10 Julai 2019.

Terkini, Fizo Omar selamat berkah.win dengan seorang bekas pramugari, Fazeera Nazri Azrai, 25, dalam sebuah majlis ter.tu.tup di Janda Baik, Pahang.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: new131media

[2] Gambar-gambar lain: Instagram Fizo Omar

[3] Gambar 3: Instagram Mawar Karim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *