‘Bεngang’ Dengan Pelbαgai Dαkwααn Liαr, Kali Ini Iqbal Nekαd Nak Parking Kereta Mewαh Depan Mukα Michael Ang

‘Be.ngang’ selepas penerbit dan pengarah Michael Ang yang men.dak.wa.nya sen.ga.ja mencipta kon.tro.ver.si, usahawan sen.sa.si,Ahmad Iqbal Zulkifli tampil memper.ta.han.kan dirinya.

Menurut Iqbal, sebolehnya dia ti.dak mahu me.nun.juk, namun disebabkan ge.ram dengan kenyataan Michael itu dia mahu ‘parking’ kereta me.wah RM1 juta miliknya di depan mu.ka pengarah tersebut.

“Baca statement saya tu betul-betul mengenai kenyataan t.ak suka kereta spor.ty tu. Jika hi.na sangat Honda Civic yang saya guna, saya boleh saja tunjuk kereta yang saya bawa pergi pasar RM1 juta yang saya beli tu.

“Ramai san.gat hi.na fa.sal kereta terutama kereta Axia yang saya post di Instagram… kereta Axia tu saya beli secara tunai untuk kegunaan adik-adik saya.

“Cuma saya masih be.lum tunjuk lagi kereta me.wah saya beli tu, kalau nak tahu harga nombor plat sahaja dah sama sebuah Civic… ge.ram sangat bila dengar statement dia tu, rasa nak pergi parking kereta depan muka dia. Inilah pun.ca yang membuatkan saya ter.pak.sa tunjuk se.ga.la.nya,” katanya.

Sebelum ini, menerusi sesi Live dengan Datuk Seri Vida, Michael mem.per.ti.kai.kan kenyataan Iqbal mengenai kereta yang dipakai oleh usahawan sen.sa.si itu.

“Kau cakap t.ak se.ru.pa bi.kin… se.ke.jap kau kata kau t.ak suka kereta walaupun kaya tapi pakai Honda, ti.ba-ti.ba cakap kereta idaman Bentley RM3 juta. Apa kau pro.pa? Kalau nak kaya buat cara kaya betul bu.kan kaya ima.gi.na.si,” soal Michael.

 

Malah, pengarah itu turut me.nu.duh Iqbal pro.pa mengenai bajet RM500,000 untuk menghasilkan lagu terbaru serta meng.kri.tik suara Iqbal ti.dak boleh per.gi ja.uh.

“Berlakon pun t.ak boleh, nak menyanyi RM500,000… pro.pa je! Orang ba.ha.lol mana nak bayar RM500,000, gi.la ke apa?

“Sor.ry la menyanyi. Suara macam pon.dan pen.cen pun nak menyanyi ke? Suara dia kan ke.pit macam pon.dan pen.cen. Suara macam tu (pergi) ke mana pun t.ak sedap mana,” kata Michael.

Te.rke.san dengan kenyataan Michael itu, Iqbal berkata dia mahu menyanyi bu.kan untuk ber.sai.ng dalam mana-mana pertandingan na.mun dia akan buktikan suaranya t.ak ‘ke.pit’.

“Saya menghormati Michael sebab itu saya t.ak langsung menjawab ma.ki.an dari awal sehinggalah vi.ral. Dengan rasa hormat, saya hanya mahu Michael hormati saya juga sebagai budak bersuara pon.dan ke.pit yang dikatakan.

“Berikan saya peluang walaupun saya sedar saya bu.kan penyanyi dan bu.kan nak bertanding dalam anugerah lagu. Biarlah dia nak kata apa pun, saya akan buktikan suara saya t.ak ke.pit. Tunggu lagu itu ke.lu.ar nanti,” ujarnya

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Rotikaya

[2] Gambar-gambar lain: Instagram ahmadiqbalzulkefli

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *