Begini Keadααn Terkini Ibu Sajat Setelah Dia Melαrikαn Diri, Alif Syukri Dedαh Segαlanya

Ibu kepada usahawan kon.tro.ver.si Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat berasa se.bak men.ge.nang.kan kea.da.an anaknya di negara Australia.

Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri berkata, ibu Sajat ti.dak lagi ceria se.per.ti da.hu.lu.

“Mak kau (Sajat) ti.dak seceria macam selalu, namun mereka selalu sahaja memberitahu tentang perkembangan kau, mereka yang beritahu Sajat dah berada di Australia.

“Anak-anak kau pun sama juga, sering bertanya bila Umi hendak ba.lik, rin.du kepada Umi,” katanya menerusi ‘live’ di Instagram bersama Sajat se.ben.tar tadi.

Tambahnya, dia sentiasa mengingatkan Sajat agar sentiasa menjadi diri sendiri dan ti.dak melakukan se.ba.rang kon.tro.ver.si yang boleh me.ma.kan di.ri.

“Saya doakan yg terbaik buat Sajat, sentiasa dekatkan diri dengan Al.lah, selalu buat benda ke arah kebaikan, saya rasa Sajat pun ti.dak mahu perkara-perkara ini terjadi.

“Sebagai sahabat, saya, isteri sentiasa ang.gap Sajat sebagai sahabat dunia dan ak.hi.rat, jan.gan di.la.yan san.gat dengan ne.ti.zen. Semoga Sajat bahagiakan keluarga, kami sentiasa doakan yang terbaik, jan.gan lu.pa sem.bah.yang,” ujarnya.

Ter.da.hu.lu, pada 18 Oktober lalu, Sajat, telah ber.hij.rah ke Australia se.le.pas di.per.ca.yai mendapat ke.lu.lu.san ‘tiket’ kad pe.la.ri.an (U.N.H.C.R).

Se.be.lum itu, po.lis turut men.ge.sah.kan Sajat di.ta.han di sebuah kon.do.mi.ni.um me.wah di Bangkok, Thailand bersama seorang lelaki ber.per.wata.kan seperti wanita warganegara tersebut ketika ser.bu.an pihak imi.gre.sen Thailand pada 8 September lalu.

Pada 9 September lalu, Sajat di.dak.wa di mah.ka.mah Thailand atas ke.sa.la.han ber.kai.tan Imi.gre.sen di negara ber.kena.an dan di.be.bas.kan sehari kemudian dengan ja.mi.nan yang dibuat oleh seorang warga tempatan.

Baru-baru ini, Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu muf.lis di negara ini selepas pem.fai.lan pe.miu.tang dilakukan terhadapnya di Mah.ka.mah Ting.gi di sini.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

[2] Gambar 1 dan 2: Instagram nursajatkamaruzzaman

[3] Gambar 3: Instagram aliffsyukriterlajaklaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *