[Video] Tμlar Aksì Seorang Ustαz Vs Hαntu Air Jadi Buαlan Netizεn

Seperti yang diketahui ramai bu.kan semua manusia di dunia ini mempunyai kelebihan untuk berinteraksi dengan makh.luk ha.lus lagi-lagi di dalam ‘a.lam se.ba.lik mata’.

Semalam tu.lar sebuah video di Facebook mengenai seorang pen.ga.mal pe.ru.ba.tan atau lebih dikenali Us.taz Rosdi di.dak.wa men.gang.kat ‘han.tu air’ sehingga berlaku pe.nam.pa.kan su.suk tu.buh makh.luk ha.lus tersebut.

Berdasarkan video berdurasi 3 minit 40 saat oleh Md. Rosdi Hassan di laman sosial Facebook, us.taz tersebut ber.tin.dak menye.be.ran.gi se.ba.tang sungai pada waktu malam.

Ketika kejadian, us.taz berkenaan se.o.lah-o.lah me.neng.ge.lam.kan dirinya dan selepas beberapa saat beliau tim.bul dari permukaan air bersama satu ‘en.ti.ti’ yang bermata be.war.na me.rah.

Susulan perkongsian video itu, rata-rata pengguna Facebook berasa se.ram dengan pen.de.da.han oleh us.taz berkenaan mengenai rupa sebenar j.i.n yang lebih dikenali sebagai ‘han.tu air’.

“Al.lah.uak.bar, cukuplah saya dapat lihat makh.luk g.h.a.i.b dalam video us.taz ini sahaja. Kalau terjumpa depan mata sendiri, bu.kan saya ta.kut tapi mungkin t.ak k.u.a.t sem.angat untuk berdepan dengan mak.luk ini,” kata Sulaiman Salleh.

“Al.ham.dulil.lah, bu.kan semua orang boleh za.hir.kan benda-benda begini.

Minta us.taz tunjukkan lagi yang lain untuk pengajaran akan kekuasaan Al.lah S.W.T dengan kehebatan ilmu orang-orang dulu,” jelas Mohd Yusoff.

“Se.ram betul bila tengok han.tu air macam itu, ini baru jel.ma.an sahaja be.lum su.suk tu.buh sebenar kalau dia tunjuk dirinya yang sebenar pasti lagi men.ye.ram.kan,” ujar Nur Hidayah.

Terkini video tersebut mendapat lebih 11,000 rea.ksi dan dihu.ja.ni lebih 2,600 komen di media sosial Facebook.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

 

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

[2] Video : Youtube ZonPedas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *